ЛУЧНИК
продукти
1 пак.
жива мая
250 мл
вода
500 гр.
брашно тип 500
1 ч.л.
сол хималайска
5 гл.
лук кромид стар
4 с.л.
зехтин "ELIA"
1 ч.л.
червен пипер
1 ч.л.
чубрица
1/2 ч.л.
джоджен сушен
1/2 ч.ч.
ориз
1 с.л.
краве кисело мляко
1 с.л.
краве масло
Начин на приготвяне
Маята се разтваря в топла вода, прибавя се лъжица брашно и се оставя на втаса. Брашното се пресява, прави се кладенче в средата, слага се топла вода, маята, солта и се прави тесто.
Готовото тесто се слага да втаса в голяма купа. През това време се приготвя пълнежа.
Оризът се сварява в 1 чаша вода. Лукът се слага в сгорещен зехтин.
Добавят се червеният пипер, чубрицата, джодженът и оризът.
Половината от тестото се разточва в тава, предварително намазнена. Отгоре се слага пълнежа. Надупчва се с вилица, намазва се с мляко и се слага да се пече на 180 С до готовност.